Diepvries Arancini Siciliani

Arancini siciliani ragù
Arancini siciliani ragù

De Arancini siciliani zijn een klassieker uit de traditionele keuken van Zuid-Italië.

Een van de beroemdste straatvoedsel, tegenwoordig bekend en geliefd over de hele wereld.

In Italië vind je ze praktisch in alle delicatessen winkels samen met de andere “fritti” zoals Ascoli-olijven, courgettebloemen, gepaneerde mozzarellabolletjes.

Arancini zijn rijstballetjes van saffraan of tomaat, traditioneel gevuld met vleessaus, erwten en draderige mozzarella. Ze zijn gepaneerd en gebakken.

Een knapperige korst met daarin een overvloed aan smaken en aroma’s.

Arancini spinazie mozzarella
Arancini spinazie mozzarella

Arancini zijn een enkel gerecht, uitstekend om in gezelschap van vrienden te eten. Ze zijn ook ideaal als aperitief of in feestbuffetten (vooral als ze in een miniatuurversie worden bereid).

Op Sicilië heeft elk gebied zijn eigen receptuur en vorm.

Die van ons behoren tot de beste arancini op de markt.

Handgemaakt in Sicilië met een exclusief recept. Ze zijn peervormig en zeer elegant om naar te kijken. Maximale zorg bij het koken van rijst met goed gedefinieerde granen. Voorgekookt kunnen ze gemakkelijk worden opgewarmd in de oven.

Ons assortiment omvat:

Arancini truffel en parmigiano (voorgebakken)
Arancini truffel en parmigiano (voorgebakken)

De arancino is het meest emblematische rotisserie product van de regio Sicilië en bijna alle grote steden claimen het auteurschap ervan.

Deze sterk parochiale houding heeft vaak geleid tot discussies die zich vandaag de dag hebben verspreid naar het populaire niveau.

In de regio van Palermo noemen ze het “Arancina” en men herinnert zich dat de oorsprong van het gerecht teruggaat tot de Arabische gastronomie en de islamitische overheersing waarvan de stad de hoofdstad was.

In het gebied van Catania noemen ze het “Arancino” en de conische vorm zou te wijten zijn aan een inspiratie van de vulkaan Etna.

Scroll to Top