Vul zelf de Italiaanse cannoli met onze koekjes en ricottacreme

Vanaf vandaag kun je de Italiaanse cannoli zelf vullen met onze koekjes en ricotta crème

De Siciliaanse cannoli is een van de bekendste specialiteiten van Italiaans gebak. Het bestaat uit een gebakken deegwafel en een vulling gemaakt met ricotta van schapenmelk. Voor de schil worden kleine deegschijven gevormd die op kleine metalen buisjes worden opgerold en vervolgens worden gebakken. De traditionele vulling bestaat uit gezoete schapenmelkricotta.

Om altijd vers en knapperig te zijn, moeten cannoli vlak voor het eten worden gevuld; dit komt doordat na verloop van tijd het vocht van de ricotta door de wafel wordt geabsorbeerd, waardoor deze zijn knapperigheid verliest.

Als je altijd Siciliaanse cannoli van topkwaliteit wilt hebben, is de beste manier: om de wafels zelf te vullen met de ricottaroom in “sac a poche”.

Je kunt de cannoli-koekjes en de ricotta-crème apart kopen, zodat je alleen de cannoli kunt vullen die je elke dag nodig hebt.

Op deze manier worden de wafels niet nat en zijn je cannoli altijd vers en knapperig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *