Bestsellers

Hier kunt u enkele van onze best verkopende producten zien, zoals: melanzane alla parmigiana, arancini, tiramisù, cannoli, Altamura brood … bekijk het volledige assortiment in onze webshop


Vul zelf de Italiaanse cannoli met onze koekjes en ricottacreme

Je kunt de Italiaanse cannoli zelf vullen met onze koekjes en ricotta crème

De Siciliaanse cannoli is een van de bekendste specialiteiten van Italiaans gebak. Het bestaat uit een gebakken deegwafel en een vulling gemaakt met ricotta van schapenmelk. Voor het maken van de deeg wafels worden kleine deeg schijven gevormd die op kleine metalen buisjes worden opgerold en vervolgens worden gebakken. De traditionele vulling bestaat uit gezoete schapenmelkricotta.

Om altijd vers en knapperig te zijn, moet de cannoli vlak voor het eten worden gevuld. Dit voorkomt dat na verloop van tijd het vocht van de ricotta door de wafel wordt geabsorbeerd, en deze zijn knapperigheid verliest.

Als je altijd Siciliaanse cannoli van topkwaliteit wilt hebben, is de beste manier: om de wafels zelf te vullen met de ricotta crème in de “sac a poche”(spuitzak).

Je kunt de cannoli-koekjes en de ricotta-crème apart kopen, zodat je alleen de cannoli kunt vullen die je elke dag nodig hebt.

Op deze manier worden de wafels niet nat en zijn je cannoli altijd vers en knapperig.


melanzane alla parmigiana horeca
Melanzane alla parmigiana horeca

Melanzane alla Parmigiana

De Melanzane alla parmigiana is een van de bekendste recepten uit de Italiaanse keuken ter wereld.

De traditionele bereiding bestaat uit het schikken van plakjes gebakken aubergines in een bakplaat in lagen, afgewisseld met tomatensaus, basilicum en kaas, die vervolgens in de oven worden gegratineerd.

De oorsprong is niet goed bekend. Gezien het feit dat de aubergines door de Arabieren vanuit India naar de Middellandse Zee zijn gebracht, heeft deze waarschijnlijk een gemeenschappelijke oorsprong met de Griekse mussaka en komt hij uit de regio’s van Zuid-Italië.

De Parmigiana di melanzane is officieel erkend en opgenomen in de lijst van traditionele Italiaanse agrovoedingsproducten van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw.

Onze parmigiana aubergines zitten in bakplaten van 2 kg en zijn handgemaakt in Italië volgens het traditionele recept met gebakken aubergines, tomatensaus en basilicum en aan de oppervlakte verrijkt met echte mozzarella.


Tiramisù Take Away

Tiramisù is misschien wel het bekendste en populairste Italiaanse dessert ter wereld.

Ondanks dat het zo beroemd is, is de creatie ervan zeker recent, aangezien het recept voor komt in kookboeken uit de jaren zestig.

De geografische oorsprong ervan wordt besproken en voornamelijk toegeschreven aan de regio’s Veneto en Friuli Venezia Giulia, maar tegenwoordig wordt het op het hele Italiaanse grondgebied geconsumeerd.

Het is een relatief eenvoudig dessert op basis van “Savoiardi” koekjes (of andere koekjes met een kruimelige consistentie) gedrenkt in koffie en bedekt met een mascarponecrème met eieren en suiker, die in sommige variaties op smaak wordt gebracht met likeur.

Tiramisu heeft overeenkomsten met enkele traditionele Italiaanse toetjes, in het bijzonder met de Charlotte en de Zuppa Inglese.

Ons formaat voor een enkele portie van 150 g is handgemaakt in Veneto in Noord-Italië en is bijzonder geschikt voor afhaalservices van restaurants, delicatessenzaken en italiaanse supermarkten.


Altamura Brood (Pane di Altamura)

Altamura brood heeft een zeer oude oorsprong en is al eeuwenlang het basiselement van het dieet van de bevolking van de Alta Murgia (in de regio Apulië in Italië). Traditioneel geproduceerd in grote maten, werd het voornamelijk door vrouwen thuis gekneed en meegenomen om te bakken in openbare ovens. De productie van brood was dus een groepsactiviteit, op sociaal en cultureel vlak, waarin de persoonlijke levenssfeer zich kruiste met de publieke.
Zelfs tot op heden wordt het gemaakt volgens het oude recept dat van generatie op generatie is doorgegeven door boeren en herders, sinds de middeleeuwen. De ingrediënten zijn door de eeuwen heen ongewijzigd gebleven – durumtarwemeel, moedergist, zout en water – evenals het productieproces, onderverdeeld in vijf fasen: kneden, vormen, rijzen, weer vormen, koken in een houtoven.

Scroll to Top